Almalı badamlı keks resepti
75 qram kərə yağı,
3 ədəd yumurta,
1/2 su stəkanı şəkər tozu,
1 su stəkanı badam tozu,
3 ədəd alma,
1 paket qabartma tozu,
1 paket vanilin
Kremi üçün:
100 qram pendir,
150 qram labne pendiri,
1/2 su stəkanı şəkər tozu,
Üzəri üçün:
2 yemək qaşığı hindistan qozu rəndəsi
Not:
Almaları keks xəmirini hazırladıqdan sonra birbaşa xəmirin içinə rəndələsəniz almaların qaralmasının qarşısını alarsınız.
Hazırlanması:
Kərə yağını əridib soyumağa qoyun.
Yumurta və şəkəri də mikserdə 4-5 dəqiqə çırpın.
Kərə yağı və quu ərzaqları yumurta şəkər qarışımına əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Almaların qabıqlarını soyduqdan sonra rəndənin incə tərəfiylə qarışımın içinə rəndələyin.
20 sm-lik keks qəlibinə yağlı kağız sərib xəmirinizi onun üzərinə töküb yayın.
Fırını əvvələdən 180 dərəcə qızdırın.
Əvvəlcədən qızdırdığınız fırında 30 dəqiqəyə yaxın bişirin.
Bişdikdən sonra keksinizi soyumağa qoyun.
Kremi üçün:
Bütün krem ərzaqlarını bir qaba alın və mikserlə çırpın.
Soyumağa qoyduğunuz keksi ortadan eninə kəsərək iki qat əldə edin.
Kremin yarsını qatların arasını doldurun.
Digər yarsını da qatların üzərini qapadın.
Keksin üzərini kremlədikdən sonra üzərinə hindistan qozu rəndələyin.
Nuş olsun!