Qat-qat xəmirdən holland pendirli sosiskalı börək
1 paket qat-qat xəmir.
1 su stəkanı ölçüsündə rəndələnilmiş sosiska.
1 su stəkanı ölçüsündə rəndələnilmiş holland pendiri.
Üzəri üçün:
1 yumurta sarısı.
Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə rəndələnilmiş holland pendiri və sosiska qarışdırılır,qat-qat xəmirin içinə qoyulur.
Boxça kimi bağlanılıb tərs çevrilər.
Bir qat-qat xəmir lentlər şəklində 6 bərabər parçaya bölünür.
2 dənəsi tərs çevrilərək üzərinə qoyulur.
Üzərinə yumurta sarısı sürtülür.
Çörək otu səpilərək yağlı kağız olan listə düzülür.
Əvvəldən isidilmiş 220 dərəcəlik sobada 15 dəqiqə üzəri qızarana qədər bişirilir.
Nuş olsun!