Qat-qat xəmirindən pendirli bulka - Resepti
1 paket qat-qat xəmir.
250 qr. pendir.
Üzəri üçün
Çörək otu
Yumurta sarısı
Hazırlanma qaydası:
Yumşalmış qat-qat xəmirlərini düzbucaqlı şəklində əlimiz ilə açırıq.
Açılan xəmirlərimizi uzunlamasına bıçaq köməyiylə ikiyə bölürük.
Xəmirin uc qisiminə pendirimizdən incə şəkildə qoyurıq.Pendirli qisimindən doğru sarırıq.
İki ucdan tutaraq tərs istiqamətlərə çevirərək burğu edirik.
Ucları birləşdirərək yağlı kağız sərdiyimiz listə düzürük.
Üzərinə yumurta sarısını sürüb çörək otu səpirik.
Əvvəldən isidilmiş 220 dərəcəlik sobada üzəri qızarana qədər təxminən 15 dəqiqə bişiririk.