Quru Əncir Mürəbbəsi - Resept
1,5 kiloqram quru əncir
1 kiloqram toz şəkər
2,5 litr içmə suyu
1 ç/q kərə yağı
1 ç/q toz limon duzu
Hazırlanması:
Əncirləri 3-4 dəfə soyuq su ilə yaxşıca yuyun.
Süzgəcə qoyub suyunun süzülməsini gözləyin.
Əncirlərin saplarını kəsini, kəskin bıçaqla kiçik parçalar halında doğrayın.
Qaba su və şəkəri əlavə edib orta dərəcədə qaynamasını gözləyin.
Şərbət qaynadıqda əncirləri də qazana əlavə edin.
Qaynatdıqdan sonra qazın dərəcəsini azaldın.
Mürəbbə hazır olana qədər parlaqlıq vermək üçün 1 çay qaşığı kərə yağı əlavə edin.
Limon duzunu da əlavə edib yenidən qaynadın.
İsti-isti bankalara doldurun, qapaqlarını bağlayıb tərs çevirib 1 gecə gözləyin.
Nuş Olsun!