2 Rəngli Qurabiyə - Resepti
Kərə yağ: 250 qram
Yumurta: 3 ədəd
Kenton şəkər kirşanı: 1 stəkan
Kenton şəkərli vanil: 1 paket
Kenton qabartma tozu: 1 paket
Kenton kakao 2-3 qaşıq
Un
2 rəngli qurabiyə hazırlanma qaydası:
Kakaodan başqa bütün məhsullar bir qaba alınır və qurabiyənin xəmiri yoğrulur.
Bu zaman unu yavaş-yavaş əlavə etmək lazımdır.
Xəmir hazır olduqdan sonra iki bərabər hissəyə böünür.
Xəmirin yarısına 2-3 qaşıq Kenton kakao əlavə edilir və yenidən yoğrulur.
Beləcə iki ədəd xəmirimiz olur:
1 ədəd kakaolu, 1 ədəd sadə.
Hər iki xəmir parçası da yayılır.
Yayılan xəmirlər üst-üstə qoyulur.
Rulon halında bükülür.
Streç film vasitəsi ilə sarılır.
Xəmir 1,5-2 saat soyuducuda gözlədilir.
Soyuducudan çıxardılan xəmir doğranır, bişirmə qabına düzülür.
Bu zaman yaxın-yaxın düzməmək məsləhətdir.
Soba əvvəlcədən 200 dərəcəyə isidilir.
İsti sobada 2 rəngli qurabiyələr bişirilir.
Nuş olsun!
1001dad.com