Quru lobyalı tort - Resepti
Quru lobyalı tort üçün lazım olan ərzaqlar:
3 yumurta,
2 su stəkanı quru lobya (bişirmədən əvvəl ölçün),
1,5 su stəkanı şəkər tozu,
1,5 su stəkanı incə cəkilmiş qoz,
1 paket qabartma tozu (olmasa da olar)
Süsləmək üçün:
2 paket krem şanti,
1,5 su stəkanı soyuq süd,
Quru lobyalı tortun hazırlanma qaydası:
Lobyanı bir gecə əvvəlcədən isladın. İslatdığınız lobyaları yumşalana qədər bişirib qabığını soyun.
Krem halına gələnə qədər robortdan keçirin.
Ayrica yumurta və səkəri çirparaq köpürdün, hazırladığınız lobyanı da əlavə edib qarışdırın.
Keks qatılığında olana qədər lobyanı əlavə edin.
Qabartma tozu və qozu əlavə edərək qarışdırın.
Kələbçəli keks qəlibinə yağlı kağız sərərək kələbçəni də kağızla bağlayaraq 180 dərəcə qızdırılmış fırında 45 dəqiqə yaxud da – 1 saat qədər bişirin.
Içi xəfif islaq qalirsa firini qapadib 20 dəqiqəyə yaxın icində tutun.
Keks soyuyunca krem santi və südü yaxşıca cirparaq keksi bəzəyin. ( Tərifin özəlliyi un, yağ və qabartma tozu olmaması).
Keksi ikiyə bölərək aralarına qoz, şokolad əlavə edin.
Üzərini süsləmək üçün şokoladlı sos və qozdan istifadə edin.
Nuş olsun!