Kəpəkli kurabiyə resepti
3 stəkan kəpəkli un,
1 paket qabartma tozu,
1 çay stəkanı şəkər tozu,
1 ədəd yumurta,
1 fincan zeytun yağı,
1/2 çay stəkanı süd,
1 şirniyyat qaşığı darçın,
1/2 çay bardağı quru üzüm
Hazırlanması:
Dərin bir qabın içərisinə kəpəkli unu əlavə edin və orta hissəsini hovuz kimi açın.
Açdığınız hovuza xəmir qabartma tozu, yumurta, şəkər, süd və zeytun yağı əlavə edərək yoğurmaya başlayın.
Quru üzüm və darçını əlavə edin. (xəmir qulaq məməsi kvamında olmalı, əgər deyilsə kvama gələnə qədər un əlavə edin.)
Qoz böyüklüyündə toplarhazırlayaraq fırın sinisinə düzün.
Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış fırında 20-25 dəqiqəyə yaxın bişirin.
Nuş olsun!