Bişməyən şabalıd çizkeyki Resept
Əsas qat:
1️⃣ 50 qram araxis unu
2️⃣ 50 qram yulaf kəpəyi
3️⃣ 80 qram xurma
4️⃣ 2 yemək qaşığı kakao
5️⃣ Bir çimdik duz
6️⃣ Vanil
Orta qat:
1️⃣ 200 qram şabalıd püresi
2️⃣ 1 yemək qaşığı bal
3️⃣ 100 ml kokos südü ya da kremi
Üst qat:
1️⃣ 1 yemək qaşığı kokos yağı
2️⃣ 3 yemək qaşığı kakao
3️⃣ 1 yemək qaşığı bal
İlk qatı hazırlamaq üçün xurmaları öncədən suda gözlədirik. Daha sonra blendorda qarışdırıb yapışmaz kağız örtdüyümüz qabımıza tökürük və qaşıq vasitəsilə yayırıq.
Orta qat üçün əvvəldən qaynatdığımız şabalıdı blendorda püre edirik. Daha sonra bal və kokos südünü də əlavə edib əvvəlki qatın üzərinə tökürük. Bundan sonra bir neçə saatlıq (2-3) soyuducuya yerləşdiririk.
Ət son qatı isə bütün inqrediyentleri qarışdırıb orta ocaqda əriyənə qədər qarışdırırıq. Və soyuducudakı hazır çizkeykin üstünə tökürük. Yenidən bir saatlıq soyuducuya göndəririk.
Hər kəsə nuş olsun!