Kəsmikli Cemli Piroq Resepti
Ərzaqlar:
250 qr kəsmik
80 qr Şəkər tozu
1 yumurta sarisi
70 qr kərə yağı
1 çimdik duz
Vanil
Qabartma
1 st yarim un (kəsmikdən aslı miqdari dəyisə bilər).
İçlik:
Ərik cemi
Uzeri ucun:
1 yumurta
Şəkər pudrası
Hazırlanması:
Kesmiyin icine seker,vanil,duz,yumurta sarisi,yagi elave edib elimizle ovuruq. Unun icine qabartmani qatib kesmikli qarisigi elave edirik unun uzerine. Xemir edib 2 hisseye(biri boyuk biri balaca olmaqla) boluruk.(Xemir yumsaq ele yapismayan olmalidir).Boyuk hisseni kalka serilmis diametri 24 sm olan qaba yayiriq uzerine cemi elave edirik.Balaca xemirden uzun hisseler kesib bezeyirik. Yumurta cekib qoyuruq sobaya 180 derecede 20-25 deqiqe bisiririk. Soyuduqdan sonra uzerine seker pudrasi sepirik.
Nuş olsun!
250 qr kəsmik
80 qr Şəkər tozu
1 yumurta sarisi
70 qr kərə yağı
1 çimdik duz
Vanil
Qabartma
1 st yarim un (kəsmikdən aslı miqdari dəyisə bilər).
İçlik:
Ərik cemi
Uzeri ucun:
1 yumurta
Şəkər pudrası
Hazırlanması:
Kesmiyin icine seker,vanil,duz,yumurta sarisi,yagi elave edib elimizle ovuruq. Unun icine qabartmani qatib kesmikli qarisigi elave edirik unun uzerine. Xemir edib 2 hisseye(biri boyuk biri balaca olmaqla) boluruk.(Xemir yumsaq ele yapismayan olmalidir).Boyuk hisseni kalka serilmis diametri 24 sm olan qaba yayiriq uzerine cemi elave edirik.Balaca xemirden uzun hisseler kesib bezeyirik. Yumurta cekib qoyuruq sobaya 180 derecede 20-25 deqiqe bisiririk. Soyuduqdan sonra uzerine seker pudrasi sepirik.
Nuş olsun!