Ağızda Əriyən Çox Ləzzətli PAXLAVA RESEPTİ
Soba qabının diametri 38-40 sm.
Stəkan ölçüsü 200 ml.
Ərzaqlar
Xəmiri üçün
1 st. süd
1 çay qaşığı şəkər tozu
1/2 çay qaşığı maya
1 paket vanilin
1 ədəd yumurta
1 yumurtanın ağı (sarısı üzəri üçün)
1 çimdik duz
150 qr. kərə yağı
4 st. un (3,5 stəkandan sonra az-az əlavə edin)
Şərbəti üçün
2,5 st. şəkər tozu
2 st. su
1/4 limonun şirəsi
İçlik üçün
300 qr. qoz
1 st. şəkər tozu
1 çay qaşığı hil
Qatların arası və paxlavanın üzəri üçün
300 qr. kərə yağı
Üzəri üçün
1 yumurta sarısı
1 yemək qaşığı süd
Nuş olsun!
Stəkan ölçüsü 200 ml.
Ərzaqlar
Xəmiri üçün
1 st. süd
1 çay qaşığı şəkər tozu
1/2 çay qaşığı maya
1 paket vanilin
1 ədəd yumurta
1 yumurtanın ağı (sarısı üzəri üçün)
1 çimdik duz
150 qr. kərə yağı
4 st. un (3,5 stəkandan sonra az-az əlavə edin)
Şərbəti üçün
2,5 st. şəkər tozu
2 st. su
1/4 limonun şirəsi
İçlik üçün
300 qr. qoz
1 st. şəkər tozu
1 çay qaşığı hil
Qatların arası və paxlavanın üzəri üçün
300 qr. kərə yağı
Üzəri üçün
1 yumurta sarısı
1 yemək qaşığı süd
Nuş olsun!