Çox Dadlı Portağallı Keks Resepti
Resept:
4 yumurta
1.5 st. şəkər tozu
1 st. qatıq
0.5 st. duru yağ
2 st. un
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
Yarım portağal
Hazırlanması:
İlk öncə yumurtanı mikserlə çalırıq.Üzərinə şəkəri əlavə edib,kopürənədək çalmağa davam edirik.Sonra duru yağ və qatıq tökürük.Sırayla vanil, qabartma tozu və unu qarışıma ələyərək yaxşıca qarışdırırıq.Sonda portağalı sıxıb suyunu da qarışıma əlavə edirik.
Alınan kek xəmirini yağlanmış qaba töküb,180dərəcə isidilmiş sobada 40-45dəqiqə bişiririk.
*Qeyd. İlk 30 dəqiqə sobanın qapağını açmaq olmaz.Kekin bişdiyini kibrit çöpü batıraraq yoxlamaq olar.Yapışmırsa deməli bişib.
Nuş olsun!
4 yumurta
1.5 st. şəkər tozu
1 st. qatıq
0.5 st. duru yağ
2 st. un
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
Yarım portağal
Hazırlanması:
İlk öncə yumurtanı mikserlə çalırıq.Üzərinə şəkəri əlavə edib,kopürənədək çalmağa davam edirik.Sonra duru yağ və qatıq tökürük.Sırayla vanil, qabartma tozu və unu qarışıma ələyərək yaxşıca qarışdırırıq.Sonda portağalı sıxıb suyunu da qarışıma əlavə edirik.
Alınan kek xəmirini yağlanmış qaba töküb,180dərəcə isidilmiş sobada 40-45dəqiqə bişiririk.
*Qeyd. İlk 30 dəqiqə sobanın qapağını açmaq olmaz.Kekin bişdiyini kibrit çöpü batıraraq yoxlamaq olar.Yapışmırsa deməli bişib.
Nuş olsun!