Şor Qoğal Resepti̇

Şor Qoğal Resepti̇


XEMİR.Hamur (тесто).
500 qr UN(муки).
1-YUMURTA( яйцо).
100 Qr-XAMA (krema-сметана).
100 QR-KERE YAĞİ(tere yağı-сливочное масло).
1 ç/q -MAYA (дрожжи).
DUZ ZÖVQE GÖRE (соль по вкусу.)
SÜD APARDİĞİ QEDER(süt aldığı kadar-молоко сколько возмет).
HAZİRLANMASİ-
UNU ELEYİRİK ORTASİNDA YUVA AÇİRİQ YUMURTA MAYA XAMA DUZ YUMSALMİS İLİQ KERE YAĞİ ELAVE EDİB XEMİRİ YOĞURMAĞA BAŞLAYİRİQ.ARDINCA SUDU ILIQ SEKILDE AZ AZ ELAVE EDIB YUMŞAQ XEMIR YOĞURURUQ.BUKUB 2-3 SAATLIĞINA QOYURUQ ACIMAĞA.
İCLİK.
100 qr kərə yağı.(сливочное масло-tere yağı).
EDVALAR 1 Ç.Q CİRE(kimyon-тмин).
1Ç.Q-RAZYANA (rezene-фенхель)
1Ç.Q-SARİKÖK(zerdeçal-куркума)
1Ç.Q-DUZ(QARA İSTİOT ZÖVQE GÖRE)(соль ,черный перец).
UN -2 xr.st (мукa 2 ст)

XEMIR GELDİKDEN SONRA ONU HISSELERE AYIRIB KÜNDELEYIRIK ARDINCA NAZIK BIR SEKILDE ACIRIQ UZERINI ERIDILMIS KERE YAGIYLA YAGLAYIB BU PROSESI 8 YUXA OLMAQ SERTIYLE DAVAM ETDIRIRIK.EN SONDA UZUNUNA ZOLAQ SEKLINDE KESIB HER HISSENI RULET SEKLINDE BÜKÜRÜK.BIR TEREFINDEN YUVA ACIB ICLIK QOYUB AĞZINI BAĞLAYIRIQ ELIMIZLE YASTILAYB SOBA SINISINE DÜZÜRÜK.YARIM SAAT DINCELTDIKDEN SONRA ÜZERINE YUMURTA SARISI CEKIB QARAÇÖREK OTU SEPIB SOBAYA VERIRIK.200 DERECEDE BISIRIRIK.NUSICAN
Mənbə:Xeyale Xalilova
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET