Göy qurşağı tortu

21 Eylül 2014
6 415
0
Göy qurşağı tortu
Göy qurşağı tortu

Göy qurşağı tortu



Tərkibi:


4 fincan toz şəkər
4 fincan un
1 fincan nişasta
4 ədəd yumurta
2 yemək qaşığı duru yağ
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
3 yemək qaşığı qaynar su
Göyquşağı rənglərində qida boyası


kremi üçün:

250 qram marqarin
80 qram şəkər tozu
1 litr süd
½ paket vanil
70 qram nişasta
80 qram pudra şəkəri


Hazırlanma qaydası:


Yumurta ağlarını krem şanti formasına gələnə qədər çırpın.
Şəkərin yarısını əlavə edin, şəkər əriyincəyə qədər çırpmağa davam edin.
Yumurta sarılarını qalan şəkər və qaynar su ilə şəkəri qarışdırın, 6-7 dəqiqə çırpın.
Şəkər əridiyi zaman yağı əlavə edin və çırpın.
Yumurta ağı və sarıları ilə toz vəsaitləri də əlavə edin və çox az çırpın.
Fərqli qablarda qida boyalarıyla qarışdıraraq istədiyiniz rəngləri əldə edin.
Unlanmış və yağlanmış qəlibə tökün.
Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcə sobada batırdığınız diş çöpləri təmiz çıxana qədər istədiyiniz rəngləri ayrı-ayrı bişirin.
Daha sonra krem üçün şəkər, nişasta və südü qarışdıraraq bişirin.
Marqarin, pudra şəkəri və vanil birlikdə qarışdıraraq bəyazlaşdırın.
Ilıqlaşdırılan kremə az az töküb 10-15 dəqiqə çırpın.
Soyuducuda bir gecə saxlayınn.
Sobadan çıxardıb soyutduğunuz hər rəng qatının arasına krem sürərək birləşdirin.


Göy qurşağı tortu
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.