Meyvəli Börək
Ərzaqlar:
8 ədəd milföy xəmiri
4 ədəd orta boy şaftalı
6 ədəd ərik
1 şorba qaşığı nişasta
5 şorba qaşığı su
1 çay stəkanı moruq
Üzəri üçün:
Pudra şəkəri
Hazırlanması:
Qabıqları soyulub dilimlənmiş şaftalı və ikiyə bölünmüş ərikləri batıq atəşdə 15-20 dəqiqə bişirin. Su ilə açılmış nişastanı əlavə iki dəqiqə daha bişirin. Ocağın altını bağlayıb Karadutum əlavə edin. Milföy xəmirlərini 5-10 dəqiqə otaq istiliyində gözlədin. Soyuyan daxili harçtan xəmirin bir kənarına qoyun və rulo şəklində sarın. Əvvəldən isidilmiş 200 dərəcə sobada bişirin. Üzərinə pudra şəkəri səpərək xidmət edin.
Nuş Olsun!