Sizin Üz Dəriniz də Torpaq rəngində, qırışlı və səpkilidir? - Səbəb və Həlli
Feat.Az qidalardan dəyişən üz tiplərini və çıxış yollarını təqdim edir.
I variant:
- Göz küncləri quru, rəngi tünd, qırışlı
- Üz dərisinin qızarması, damar ulduzları
- dərin burunətrafı qırışlar
- Qabıqlanma, qaşınma
- geniş məsamələr
Üzünüzdə bu simptomlar varsa, bir nömrəli düşməniniz içki, spirtli, daha sonra isə suzuzluq və quru yeməklərdir.
Bu qida və içkilərə fasilə verin.
II variant:
- Alında horizontal qırışlar
- Göz qapaqlarının sallanması
- Yorğun görünüş
- Şişmiş gözlər
- Sızanaq, səpki
- Piqment ləkələr
Sizin üzünüz tipik şəkər üzüdür. O qədər şirin, şəkər qəbul edirsiz ki, artıq şəkərin orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi də pisləşib.
Orqanizm qanda qlükozanı saxlamaq üçün sizdən daha çox şəkər tələb edir.
Nə etməli: orqanizmi birdən-birə şəkərdən məhrum etməməli, amma hər gün bir az daha qəndi, şəkəri, şirniyyatı azaltmaq lazımdır. Çaya, qəhvəyə 3 yox, 1 qaşıq şəkər əlavə edin, şirniyyatın yarısını yeyin. Daha çox tərəvəz və meyvə yeyin.
III variant:
- Üzdə şişkinlik
- Gözaltında torbalar
- Xırda səpkilər
- Qara nöqtələr
- göz altında qaralma
- Dərinin relyefinin nahamarlığı
- Rənginin pis olması
Sizdə laktoza, süd mənimsənilməsində problem var. Dərinizin düşməni süddür.
Süd və süd məhsullarından uzaq durun, təkcə qatıq yeyə bilərsiz.
IV variant
- Üz dərisi torpaq, gil rəngindədir
- Buxaqda səpkilər var
- Yanaqlar sallaqdır
- İkinci buxaq əmələ gəlir
- Yanaqlar qızartılı ləkələrlə örtülür
- Dəri vaxtından əvvəl qocalır
Sizin düşməniniz qlütendir. Qlütenə qarşı həssassız. Qleten taxıl məhsulu, buğdada olur. Çalışın çörək və un məmulatı az yeyəsiz, qlütensiz qidalara keçəsiz