Qaynadılmış yumurtanın ziyanları

09 Ocak 2017
2 139
0
Qaynadılmış yumurtanın ziyanları
Yumurta, keyfiyyətli zülalın yanında tərkibində bir çox vitamin və minerala malikdir. Qansızlığa yaxşı gələn dəmir, dəri problemlərində olduqca təsirli olan A vitamini, fizioloji olaraq inkişafda təsirli olan sink və sümüklərin inkişafında təsirli olan kalsium kimi bir çox vitamin ehtiva etməkdədir.

Ancaq yumurtanın tərkibində iştirak edən bu vitaminlərdən faydalanmaq üçün düzgün bişirilməsi olduqca əhəmiyyətlidir. Düzgün pişirildiyində, ən az ana südü qədər təsirli olan yumurtanı necə bişirmək lazım olduğunu sizlərə açıqlayaq ...


Yumurta neçə dəqiqə xaşlanmalı?

Mütəxəssislərə görə yumurta, Çılbır və pendirli omlet şəklində istehlak sağlamlığımız baxımından uyğun olduğu təyin olunmuşdur.

Ancaq mütəxəssislərə görə, yumurta haşlanarak məğlub rafadan olmasına diqqət edilməlidir. Xaşlanmış yumurtadan sağlamlığınız baxımından ən yaxşı şəkildə faydalana biləcəyiniz üsul rafadan yumurta və ərik konsistensiyasında edilən yumurtadır.

 Araşdırmalara görə, çox qatı olaraq qaynadılmış və sarısının (boz və yaşıl rəng aldığı) yumurta, təbii olmaqdan çıxıb kanserogen hala dönərək olduqca sağlamlıqsız bir hal aldığı deyilməkdədir.

Bu səbəblə, yazımızda da aydın olacağı kimi yumurtanı az qaynadılmış olaraq istehlak etməkdə fayda var.
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET