Ac Qarına Yeyilməsi Məsləhət Görülən Məhsullar
Yulaf yarması ( qerkules )
Mədə divarlarını turşuluqdan qoruyur və onu müdafiə edir.Həmçinin Feat.Az bildirir ki, məhsulun tərkibində qanda xolesterinin miqdarını azaldan xüsusi maddələr var.
Qarabaşaq ( qreçka )
Həzm sisteminin işini stimullaşdırır, həmçinin, zülal, dəmir və vitaminlər mənbəyi hesab edilir.
Qarğıdalı sıyığı
Orqanizmdə toksin və ziyanlı maddələrin xaric olunmasına şərait yaradır, bağırsağın işini stimullaşdırır və uzunmüddətli toxluq hissi verir.
Yumurta
Tədqiqatlar göstərir ki, səhər yeməyində yumurta yemək gün ərzində kalori miqdarını normal saxlamaq üçün əla seçimdir.
Qarpız
Orqanizmi lazımi maye miqdarı ilə təmin edir.Bundan başqa bu giləmeyvənin tərkibində xüsusi likopin maddəsi var ki, bu da görmə vəsağlam ürək üçün çox faydalıdır.
Qarağat
Tədqiqtlara görə mütəmadi olaraq səhərlər qarağat yemək yaddaşın güclənməsinə, qan təzyiqinin normallamasına çox faydalıdır.
Mayasız iridənli çörək
Orqanizm üçün mütləq olan karbohidratlar və digər faydalı elementlər çörəkdə bol şəkildə cəmlənmişdir.
Çərəzlər,qoz və fındıq
Ac qarına yeyilən çərəzlər həzm sisteminin fəaliyyətini normallaşdırır və mədənin işini yüngülləşdirir.
Bal
Səhərlər bal yemək mədəni oyatmaq və bütün gün boyu enerjili olmağa kömək edir.Həmçinin bu məhsul beyinin fəaliiyət və inkişafını yaxşılaşdırır, serontonin ( xoşbəxtlik maddəsi ) adlı maddənin yüksəlməsinə şərait yaradır.
fenomen.az