Meyvə və tərəvəzlərdəki zərərli maddələri necə təmizləmək olar?
Bəs meyvə-tərəvəzlər necə təmizləmək olar?
Feat.Az xəbər verir ki, aparılan təcrübədə almanın səthinə pestisit maddəsi sürtüldüyü ortaya çıxıb. Pestisidlər 1 gün ərzində meyvə və tərəvəzlərin üzərində qalıb.
Tədqiqatçılar daha sonra almaları ayrı-ayrılıqda kran suyu və soda qarışdırılmış su ilə yuyub. Daha sonra alma səthində və tərkibində zəhərli maddələrin mövcudluğunu qiymətləndirmək üçün laboratoriyaya verilib.
Əldə edilən nəticələrdə məlum olub ki, pestisidlərin almalardan təmizlənməsinin ən təsirli yolu sodalı su ilə yumaqdır. Karbonat pestisidlərin 96 faizini meyvə və tərəvəzlər üzərindən silir. Meyvə və tərəvəzləri 15 dəqiqə karbonatlı suda saxlamaq bütün zərərli orqanizmləri məhv edir.
publika.az