Qarpızın bilmədiyimiz ziyanları
•Qarpız çox istifadə olunanda şeker xəstələrinin şəkərini yüksəldir.
•Əsasən yay aylarında arıqlamaq üçün cox istifadə olunanda insanların kökəlməyinə səbəb olur.
•Qarpızın dənələrini çeynəmədən yeyəndə böyrək kanallarına və bağırsaqlara ziyan eliyir.
•Qarpızın tərkibində yüksək miqdarda potasyum vardır. Potasyum baxımından zəngin qidaların çox yeyilməsi ürək damar xəstəliyinə səbəb olur. Bunlar nəbizdə zəriflik və ürək durması kimi təhlükəli xəstəliklərə yol açır.
•Ayrıca sinir sisteminə də təsir göstərir.
•Qarpızın tərkibindəki gestasyonel maddə hamilə qadınlar üçün təhlükəlidi.Bu xəstəlik bir çox hamilə qadında rast gəlinir. Qarpızı çox yemək, qan şəkərinin səviyyəsini yüksəldir ve bu xəstəliyin inkişafını surətləndirir. Buna görə hamilə kadınlar qarpızdan az istifadə etməlidir.