Arı pətəyi piroqu (foto-resept)
Tərkibi:
800 q un
300 ml ilıq su
2-3 ədəd yumurta
2-3 x/q mayonez
1,5 x/q şəkər tozu
1 x/q maya
0,5 ç/q soda
3-4 x/q duru yağ
Duz
İçlik:
250 q çəkilmiş ət
300-400 q kələm
2-3 ədəd kök
1-2 ədəd soğan
Qızartmaq üçün bitki yağı
Duz, istiot
Hazırlanması:
İlıq suda maya həll edilib 10 dəqiqə gözlədilir, yerdə qalan ərzaqlar qarışdırılır.
Un əlavə edilib xəmir hazırlanılır.
Xəmirin üzərinə sellofan çəkib 1,5 saat mayalanmağa qoyulur.
İçlik hazırlanaraq soyudulur.
Mayalanmış xəmir un səpilərək yayılır və kiçik dairələr kəsilir.
Kəsilmiş dairənin ortasına içlik qoyularaq qıraqları şəkildəki kimi birləşdirilir.
Formaya falqa kağızı sərilib yağlanılır, formanın tən ortasından başlayaraq yığılır (şəkildəki kimi).
15 dəqiqə dincəldilib 180 dərəcəli isidilmiş sobada hazır olana qədər bişirilir.
Nuş olsun!
Qalan içlik və xəmirdən uşaqlar üçün şəkilləri izləyərək kiçik piroq hazırlaya bilərsiniz.
Əsas odur ki, ardıcıllığı düzgün edin.
Bunu da hazırlıyıb nuş eliyin )