Bavariya bulkaları (foto-resept)

07 Ekim 2015
3 282
3
Bavariya bulkaları (foto-resept)
Bavariya bulkaları (foto-resept)

Tərkibi:

xəmir:
300 ml isti süd
2 yumurta
50 q şəkər tozu
1 çimdik duz
1 ç.q. quru maya
500 q un
250 q kərə yağı

iç:
istənilən axıcı olmayan cem

Hazırlanması:

Mayanı şəkər tozu qatılmış isti süddə 15 dəqiqə saxlayın. Şişəndən sonra yumurta, duz, un, əridilib soyumuş kərə yağının yarısını qatıb xəmir yoğurun. İsti yerdə 1,5-2 saat saxlayın.

Gəlmiş xəmirdən 13-15 kündə tutun. Əlinizlə yastılayıb hər birinin içinə 1 ç.q. iç (cem) qoyun, kündələyin.
Keramik formanı kərə yağıyla bol-bol yağlayın. Kündələri aralarına yağ çəkməklə sıx-sıx düzün.

Əvvəlcədən 150 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə bişirin.

Çıxarıb kərə yağının qalanını üzərinə gəzdirin (qaymaq, şəkər tozu, vanil də olar), daha 15 dəqiqə bişirin.
Vanilli sous, yaxud meyvə şərbəti ilə süfrəyə verə bilərsiniz. Sadəcə şəkər pudrası da səpmək olar.

Bavariya bulkaları (foto-resept)

Bavariya bulkaları (foto-resept)

Bavariya bulkaları (foto-resept)

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏYLƏR
  1. AleDa
    • AleDa
    • 24 Ekim 2015 23:18
    Ya cox gozel gorunur. Bulku sevırem.. Edecem mutleq. Gornusu cox gozeldı..
  2. ilawka
    chox gozel gorunur twk resept ucun
  3. AluRa
    • AluRa
    • 7 Ekim 2015 20:47
    Lezzetli gorunusu var.Cemli bulka xosluyuram.resept ucun cox sagol
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.