“Banan” Pirojnası

30 Kasım 2015
1 823
0
“Banan” Pirojnası
“Banan” Pirojnası

“Banan” Pirojnası

“Banan” Pirojnası

20 pirojna üçün

Xəmir üçün:

1 stəkan xama
çay qaşığının ucunda (çay qaşığının dörtdə bir hissəsi) çay sodası
200 qram kərə yağı – əridib soyudun (qaynatmayın – əriyən kimi oddan götürün)
2 stəkan əla növ ağ un

İçi üçün:

2 stəkan kəsmik
1 stəkan şəkər
yarım stəkan un
bir çimdik vanil
Üstü üçün – şəkər kirşanı (pudrası)

Əvvəlcə xəmiri düzəldin. Bunun üçün bir qabda sodanı xamada qabardın. Üstünə yağ və unu əlavə edib xəmir yoğurun. Xəmir zərif olmalı və çox bərk olmalalıdır. Xəmiri kündələyib 2 saat ərsində soyuducuda saxlayın.
İçi hazırlayın. Bunun üçün bir qabda kəsmik, şəkər, un və vanili qarışdırın. Alınan kütləni 1 saat ərzində soyuducuda saxlayın. Diqqət – əgər kəsmik çox suludursa, onu tənzifə qoyub suyunu süzün. Əks halda iç sulu olacaq.

“Banan” Pirojnası

Sobanı 190C-dək qızdırın.
Xəmiri qozdan bir qədər böyük parçalara ayırıb kündələyin. Hər kündəni oxlovla diyametri 5 santimetrə olan dairələr şəklində açın. Dairənin bir tərəfinə təxminən bir xörək qaşığı içdən qoyub dairəni şəkildə gördüyünüz kimi bükün. Sonra pirojnalara banan şəkli verib tikişləri aşağıda olmaq şərtilə listə aralı-aralı düzün.

“Banan” Pirojnası


“Banan” Pirojnası
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.