BUNU BİLİRSİNİZMİ? Yaşıl çayı limonla, bananı qatıqla, südü balla...
Banan və qatıq
Araşdırmalara görə, qatıq və banan kimi kalsium və insulin baxımından zəngin qidalar birləşdirildikdə mineral qatılığı artır.
Zeytun yağı və pomidor
Araşdırmalar göstərib ki, 3-5 qram yağ ehtiva edən və karotenoid baxımından zəngin olan qidalar bağırsaqlarda əmilməyə kömək olur. Narıncı və qırmızı qidalarda olan bu birləşmələr bədəni xəstəliklərdən qoruyur.
Süd və bal
Südün tərkibinə beyində serotonin və melatonin üçün lazım olan amin turşusu və triptofan daxildir. Karbohidrat kimi balda olan bəzi qidalar triptofan qəbuluna və insulinin aşağı düşməsinə kömək edər və digər amin turşularının rəqabətini azaldır.
Somon balığı və qaymaq
Somon balığı D vitamini baxımından zəngindir. D vitamininin kalsium qatılığı üçün süd məhsullarına ehtiyacı var. Buna görə də qaymaq limon və bəzi göyərtilərlə birləşdirilərək, somon üçün ləzzətli bir sous ola bilər.
Lobya və gül kələm
C vitamini baxımından zəngin olan gül kələm ilə dəmir tərkibli qidalardan olan paxlanı birləşdirmək alacağınız mineralın qatılığını artırır.
Yaşıl çay və limon suyu
Tədqiqatçıların fikrincə, limon suyu və yaşıl çayı birləşdirmək bədənin əmməsi üçün lazımlı olan antiokasidant miqdarını artırır.
Zərdəçal və qara bibər
Əgər zərdəçalda (sarıkök) olan faydalardan yararlanmaq istəyirsinizsə, qara bibərlə birləşdirərək yeyə bilərsiniz.
lent.az