Qaralmış bananı atmayın - Faydası daha çoxdur
Qidalanma və pəhriz mütəxəssisləri ləkəli və qaralmağa başlayan bananların sağlamlıq baxımından daha faydalı olduğunu bildirirlər. Bananın qabığında aparılan araşdırmalar nəticəsində xərçəng hüceyrələrini yox edən bir maddə tapılıb.
Xüsusilə qabığının rəngi sarı olan və qaralmağa başlayan ləkəli bananda TNF adlı anti-xərçəng xüsusiyyəti olan bir birləşmə kəşf edilib.
Verilən sob açıqlamalara görə, bananın üzərində nə qədər qara ləkə varsa, banan o qədər anti-xərçəng təsirə sahib olur.
Eyni zamanda ləkəli bananlar sarı bananlara nisbətən həzm sisteminə iki qat faydalıdır.
lent.az