Sütlü Kurabiyə
1 su bardağından 1 barmaq əksik şəkər
1 su bardağından 1 barmaq əksik süd
1 yumurta
2,5 yemək qaşığı kərəyağı
1 paket kabartma tozu
Aldığı qədər un
Üstü üçün:
Toz şəkər
Arzuya görə fındıq
1 su bardağından 1 barmaq əksik süd
1 yumurta
2,5 yemək qaşığı kərəyağı
1 paket kabartma tozu
Aldığı qədər un
Üstü üçün:
Toz şəkər
Arzuya görə fındıq
Şəkəri, südü, yumurtayı və kərəyağını bir qaba alıb əvvəlcə qarışdıraq çırpma teliyle.
Sonra qabartma tozunu və unu az-az qatıb yoğururuq, yumuşaq qulaq məməsi halını alana qədər.
Sonra yağlanmış nimçəyə qoz böyüklüyündə kiçik vəzilər alıb düzürük.
Üzərinə də toz şəkər səpirik, fındıqları da batırırıq. (Mən yarısına etdim digər yarısına batırmadım.)
Sonra əvvəldən isidilmiş sobada 180 dərəcədə kurabiyələrimizin üzü bir az qızarana qədər pişiriyoruz ..
Bişib bişmediyini kurabiyənin altına da baxa bilərsiniz ..
Sonra qabartma tozunu və unu az-az qatıb yoğururuq, yumuşaq qulaq məməsi halını alana qədər.
Sonra yağlanmış nimçəyə qoz böyüklüyündə kiçik vəzilər alıb düzürük.
Üzərinə də toz şəkər səpirik, fındıqları da batırırıq. (Mən yarısına etdim digər yarısına batırmadım.)
Sonra əvvəldən isidilmiş sobada 180 dərəcədə kurabiyələrimizin üzü bir az qızarana qədər pişiriyoruz ..
Bişib bişmediyini kurabiyənin altına da baxa bilərsiniz ..