Ən Asan Türk Paxlavasi Resepti̇ - Tək-tək Xəmi̇r açmaq Lazim Deyi̇l

01 Nisan 2022
4 971
0
Ən Asan Türk Paxlavasi Resepti̇ - Tək-tək Xəmi̇r açmaq Lazim Deyi̇l
Dünyanın ən asan Türk paxlavası resepti. Paxlavanin hazirlanmasi üçün tək-tək xəmir açmağa ehtiyac yoxdur. Qatları dən dən durur. İnanın ki belə xırt-xırt paxlavalar heç görülmədi.

Paxlava Resepti

Paxlava Şərbəti:

4 stəkan su,
4 stəkan şəkər tozu,
Yarım limon suyu.

Paxlava Xəmiri üçün:

2 yumurta,
70 q. kərə yağı və ya marqarin,
1 stəkan qatıq,
0.5 stəkan duru yağ,
1 xörək qaşığı sirkə,
1 xörək qaşığı limon suyu,
1 çimdik duz,
4 stəkan un,
1 paket kabartma tozu.

Paxlava xəmirini açmaq üçün:

1.5 stəkan nişasta (Buğda və ya qarğıdalı)

İçlik Üçün:

200-250 q. qoz

Üzəri üçün:

250 q. yağ (kərə va ya marqarin)
1 stəkandan bir barmaq az duru yağ,
Püstə.

Qeyd:
1. İlıq şərbət sobadan 5 dəqiqə əvvəl çıxmış paxlavaların üzərinə tökülür.
2. Baxlavanın xırt-xırt olması üçün şərbət qatı olmalıdır. Buna görə Şərəbt 25 dəqiqə qaynadılır.
3. Xəmiri açarkər yalmız nişasta istifadə edilməli.
Əgər un ilə açılarsa şərbət üzərinə töküldüyü zaman xəmirləşmə baş verəcək.
4. Paxlavalar 1 saat bişir. İlk yarım saat 160 C ikinci yarım saat isə 170 C dərəcədə.
5. Nişasta sizə çox gələ bilər. Lakin 4 dənə xəmir yayıldığı üçün bu çox deyil. Normalda Tək tək xəmir açarkən daha çox Nişasta tələb olunur.

Nuş olsun!

Mənbə:Yemek Reseptleri
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.