Bazlama ( Türk mətbəxi)

02 Ekim 2014
1 970
0
Bazlama ( Türk mətbəxi)
Bazlama ( Türk mətbəxi)


Xəmir üçün lazım olan ərzaqlar:
Süd - 3 stəkan.
Xama - 4 x.q.
Duru yağ - 1 stəkandan bir qədər az.
Un - apardığı qədər
Duz - 0.5 ç.q.
Maya - 0.5 ç.q.

Hazırlanması:

Yumşaq xəmir yoğrulur, mayalanmağa qoyulur. Xəmir gəldikdən sonra xırda kündələr tutulur. Kündələr tək-tək yayılır. Əvvəldən isidilmiş teflon tavada yağsız qızardılır. Bir tərəfi qızardıqdan sonra çevirib, o biri üzü də qızardılır. Bişdikcə iri bir nimçəyə yığılır. İstəyən səhər yeməyində cemlə də yeyə bilər.

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.