Şəkəri azaldan qidalar
Darçın: Pis xolesterol olaraq tanınan aşağı sıxlıqlı xolesterini salmaq üçün təsirli bir ədviyyat olan darçın, eyni zamanda qanda şəkərin səviyyəsinin nizamlanmasında da kömək edir.
Şirin Kartof: Aşağı glisemik indeks dəyərinə sahib şirin kartof qanda şəkərin səviyyəsini sabit tutan qidalar arasında iştirak edir. Şirin kartof yeyildiyində qanda şəkərin səviyyəsi yavaş-yavaş yüksəlir və uzun bir müddət eyni səviyyədə qalmasını təmin edərək aclıq hissi yaşanmasının qarşısını alır.
Limon və alma sirkəsi: Turş limon və alma sirkəsi yüksək karbohidratlı yeməklərlə birlikdə istehlak edildiyində glisemik indekslərinin düşməsinə kömək edir.