Şəkəri azaldan qidalar

13 Haziran 2020
454
0
Şəkəri azaldan qidalar
Kətan toxumu: Yüksək miqdarda qida lifi və sağlam yağ turşusu ehtiva edən kətan toxumu, şəkərin səviyyəsini salmaq üçün istifadə edilə bilər. Kətan toxumu eyni zamanda, sağlam yağ turşuları olan və bədənin ifraz etmədiyi Pmhe-3 və Omeqa-6 yağ turşuları ilə ümumi sağlamlığınıza kömək edir.

Darçın: Pis xolesterol olaraq tanınan aşağı sıxlıqlı xolesterini salmaq üçün təsirli bir ədviyyat olan darçın, eyni zamanda qanda şəkərin səviyyəsinin nizamlanmasında da kömək edir.

Şirin Kartof: Aşağı glisemik indeks dəyərinə sahib şirin kartof qanda şəkərin səviyyəsini sabit tutan qidalar arasında iştirak edir. Şirin kartof yeyildiyində qanda şəkərin səviyyəsi yavaş-yavaş yüksəlir və uzun bir müddət eyni səviyyədə qalmasını təmin edərək aclıq hissi yaşanmasının qarşısını alır.

Limon və alma sirkəsi: Turş limon və alma sirkəsi yüksək karbohidratlı yeməklərlə birlikdə istehlak edildiyində glisemik indekslərinin düşməsinə kömək edir.
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET