Quru xəngəlin hazırlanması - Milli mətbəx

29 Ekim 2016
1 550
0
Quru xəngəlin hazırlanması - Milli mətbəx
Tərkibi:

Un – 1 kq,

Yumurta – 1 əd.,

Baş soğan – 3 baş,

Pomidor – 3 əd.,

Yağ – 3 xörək qaşığı

Sarımsaqlı qatıq sousu,

Duz – zövqə görə

Hazırlanması:

Un, yumurta, duz və sudan bərk xəmir yoğrulur, xırda kündələrə tutulur və1 mmnazikliyində yayılır. Bunlar paxlava şəklində kəsilir və qurudulur. Duzlu qaynar suya salınır və bişirilir. Aşsüzəndən süzülür, nimçələrə yığılır və üstündən sarımsaqlı qatıq və ərimiş yağ tökülür, qızarmış qiymə qoyulur. Bəzən bunun üstündən nar dənələri də səpilir.
Əvvəlki Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET