Gombul oladilər
Tərkibi:
2 st. (500 q) un
3 yumurta
2 st. (200 ml) süd
1 çimdik duz
Hazırlanması:
Yumurtaları duzla çalın, südün bir hissəsini tökün, dayanmadan qarışdıraraq unu əlavə edin (lopa qalmasın).
Südün qalanını da əlavə edib qarışdırın.
Yanaşı yumru çökəkli xüsusi qabınız yoxdursa, (maffin) qablarını yağlayıb qızdırın, 2/3 hissəsinədək xəmir tökün.
Sobanı 230 dərəcə qızdırın. Oladiləri 15 dəqiqə bu temperaturda bişirin. Sonra dərəcəni 180-ə endirin, daha 20 dəqiqə bişirin.
Süfrəyə mürəbbə, şirin sous və ya kremlə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!