Şabalıdlı Hinduşka Dolması

10 Şubat 2015
2 405
0
Şabalıdlı Hinduşka Dolması
Şabalıdlı Hinduşka Dolması

Lazım Olan Ərzaqlar:
2 kq-lıq Hinduşka
8 Stəkan su
Duz


Sous Üçün
4 x.q.- Yağ
2ədəd Orta böyüklükdə Soğan
2 Stəkan Hinduşka Bulyonu


Şabalıdlı Plov Üçün
1.5 stəkan Düyü
250qr. Şabalıd
3x.q. yağ
1 x.q.Fıstıq
Duz, İstiot, Darçın


Hazırlanması
Təmizlənmiş Hinduşkanı 8 Stəkan suda bişənə qədər qaynadın. Doğranmış soğanı yağda qovurun.
Üstünə pomidor və Hinduşka bulyonu elavə edin. Sonra hinduşkanı sobanın listinə qoyun.Başka tərəfdə plov hazırlayın. 2.x.q. yağda 1 ədəd doğranmış soğanı və fıstığı qovurun.Daha sonra düyü əlavə edib 10 dəqiqə bişiirin. Bu arada Şabalıdları yumşalanadək suda bişirin. Düyüyə istiot,darçın, quş üzümü,1 ç.q. şəkər tozu əlavə edin. Üstünə 1.5 stəkan su töküb 20 dəqiqə bişirin. Hinduşkanı sobadan çıxarın, içinə Plovu doldurun, yenidən 10 dəq. sobada bişirin...
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.