Pendirli peçenya

06 Temmuz 2015
1 503
0
Pendirli peçenya
Pendirli peçenya

Pendirli peçenye üçün lazım olan məhsullar.

150 qram pendir.

150qram soyuq kərə yağı.

1stəkan un

İki dənə yumurta və 1dənə yumurta sarısı(peçenyenin üzünə çəkmək üçün)

Duz,xaşxaş peçenyenin üzərinə tökmək üçün.


Hazırlanması:

Blendrın köməyi ilə un,duz,iri kublara doğranmış yağ yaxşıca qarışdırılır.Daha sonra 2 yumurta əlavə olunub yenə yaxşıca qarışdırılır və yumuşaq elastik xəmir əldə olunur.Pendiri surtgəcin ən xırda gözündən kecirdin və xəmirə qatın.Xəmiri salafana bükün və soyuducuda 20-30 dəqiqə saxlayın.Daha sonra xəmiri 3-4mm qalınlığında yayın və istədiyiniz formalara salın.

Sonra üzərinə kağız sərilmiş listə düzün və yumurta sarısı və xaşxaşı peçenyənin üzərinə çəkin.Qızdırılmış 200C dərəcəli sobada 10-15 dəqqə bişirin.

NUŞ OLSUN.
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.