Ballı-portağallı Keks Resepti

Ballı-portağallı Keks Resepti
TƏRKİBİ:

Yumurta – 2 ədəd

Şəkər tozu – 1 stəkan

Yağ (kərə və ya marqarin) – 200 qram

Bal – 1.5 xörək qaşığı

Un – 2 stəkan

Qabartma tozu – 1 paket

Vanil – 1 paket

Portağal – 1 – 2 ədəd

HAZIRLANMASI:

Yumurta şəkər tozu ilə 5 dəqiqə çalınır. Sonra qabartma tozu və vanil əlavə edilib, qarışdırılır.


Bal əlavə edilir. Kərə və ya marqarin yağı əridilir, soyuduqdan sonra isə qarışığa əlavə edilir.


Portağal dilimləri də xırda doğranır və əlavə edilib, qarışdırılır.


Astaca un əlavə edilir. Xəmir qatı xama kimi olmalıdır.


Keks formaları yağlanır, xəmirdən qaşıqla götürülüb formalara qoyulur. 20-30 dəqiqə ərzində 200 dərəcədə bişirilir.

NUŞ OLSUN!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET