Türk Paxlavası - Resepti
Xəmir üçün:
2 əd. yumurta
1 st. süd
150 qr. yağ
20 qr. maya
Qarğıdalı nişastası (un) apardığı qədər
İçi üçün: 300 qr.
qoz 600 qr.
yağ
Şərbət üçün:
1 st. şəkər tozu
Hazırlanması:
Əvvəlcə süd, yumurta, yağ, maya və unu qatıb, xəmiri hazırlayın, və acımağa qoyun. Xəmir hazır olduqdan sonra kündələri (qozdan bir az böyük) hazırlayın. 7 kündə götürüb, onları balaca açın,aralarına çoxlu nişasta səpib, üst-üstə qoyun. Oxlov vasitəsilə üst-üstə yığdığınız yuxaları açın.Tavanı yağlayıb, açdığınız yuxaları, bir-bir tavaya düzüb, aralarını yağlayın. Sonra üzərinə çəkilmiş qoz töküb, yenə 7 kündəni eyni qaydada açıb,üzərinə düzün. Kvadrat şəklində doğrayıb,sobaya qoyun. Bişənə yaxın üzərinə hazırladığınız şərbəti əlavə edib, 8 dəq. sobada saxlayıb götürəbilərsiniz. Artıq servisə hazırdır.
Nuş Olsun!