Alman Tortu - Resepti

Alman Tortu - Resepti
Tərkibi:
3 yumurta
1 su stəkanı şəkər
1 yemək qaşığı qatıq
½ su stəkanı maye yağ
½ su stəkanı süd
2 su stəkanı un
1 paket qabartma tozu
1 şirin çay qaşığı vanil

Kremi üçün:
3 su stəkanı süd
2 yemək qaşığı un
1 yemək qaşığı nişasta
1 yumurta
4 yemək qaşığı şəkər tozu
1 şirin çay qaşığı vanil
1 yemək qaşığı kərə yağı
1 yemək qaşığı krem

Arası üçün:
2 yemək qaşığı ərik marmeladı
2 yemək qaşığı ilıq su

Üzəri üçün:
Pudra şəkəri

Hazırlanması:
Bir qabda yumurta və şəkəri yaxşıca çırpın ardından sırası ilə süd, duru yağ və qatığı əlavə edib bütün vəsaitləri yaxşıca qarışana qədər çırpın. Ayrı bir qabda un, qabartma tozu və vanil eləyin. Quru vəsaitləri yumurtalı qarışığa əlavə edib spatula köməyi ilə xəmiri söndürmədən qarışdırın. Keks xəmiri soba qabına alıb əvvəldən isidilmiş 190 dərəcə sobada 20- 25 dəqiqə bişirin. Kremi üçün;
Bir qazanda süd, şəkər, un, nişasta və yumurtanı yaxşıca çırpın və ocağa alın, davamlı qarışdıraraq konsistensiya alana qədər bişirin. Pudinq konsistensiyasına gəlincə ocaqdan alın kərə yağı və vanil əlavə edib qarışdırın kremin üzərini streçle yaxşıca bağlayıb soyumağa buraxın.

Birləşdirmək üçün;
1 yemək qaşığı kremi yaxşıca qabardın, soyuyan pastacı kremi ilə birləşdirib yaxşıca çırpın və sıxma torbasına alın. Ərik marmelatını ayrı bir qabda su ilə çırparaq kıvamını açın kənara alın.

Soyuyan keksi eninə ortadan ikiyə kəsin. Üzərinə ərikli marmeladdan yayın. Marmelad üzərinə keksin üzərinə tamamilə örtəcək şəkildə kremdən sıxın və keksin qalan qismini üzərinə yerləşdirin. Son olaraq tortunuzun üzərinə bolca pudra şəkəri səpib xidmət edin.

Nuş olsun!
Şərh Yaz