Göbələk və pendirlə açıq piroq (foto-resept)

30 Ekim 2015
1 710
2
Göbələk və pendirlə açıq piroq (foto-resept)
Göbələk və pendirlə açıq piroq (foto-resept)

Tərkibi (6 pay):

250 q hazır qat-qat yağlı xəmir
100 q göbələk
1 balaca baş soğan
3 x.q. yağlı qaymaq
100 q bərk pendir
1/3 ç.q. kəklikotu qurusu
1/3 ç.q. qara istiot
0.5 ç.q. duz


Hazırlanması:

Sobanı 180 dərəcə qızdırın. Xəmiri 3-4 mm qalınlıqda düzbucaqlı şəklində yayın. Çəngəllə deşin.
Göbələyi yuyun. Xırdalarına dəyməyin, böyüklərini ortadan bölün. Soğanı nazik yarımhalqa doğrayın.
Xama, sürtgəcdən keçirilmiş pendir, kəklikotu, duz, istiotla qarışdırın. Xəmirin kənarlarından 2-3 sm saxlamaqla içinə bu qarışığı qoyub yayın. Xəmirin kənarlarını qatlayın, üzərinə yağ, yaxud qaymaq çəkin.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə, xəmir qızaranadək bişirin.
Piroqu azca soyudun, 6 yerə bölüb süfrəyə verin.


Göbələk və pendirlə açıq piroq (foto-resept)

Göbələk və pendirlə açıq piroq (foto-resept)

Göbələk və pendirlə açıq piroq (foto-resept)

Göbələk və pendirlə açıq piroq (foto-resept)

Göbələk və pendirlə açıq piroq (foto-resept)

Göbələk və pendirlə açıq piroq (foto-resept)

Göbələk və pendirlə açıq piroq (foto-resept)

Göbələk və pendirlə açıq piroq (foto-resept)

Göbələk və pendirlə açıq piroq (foto-resept)

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏYLƏR
  1. AleDa
    • AleDa
    • 31 Ekim 2015 20:10
    Gesey gorunur. amma gobelek bisirmekden qorxuram.
  2. -Aydan-
    -Ayy nə dadlı görünür)))
    -Təşəkkürlər resept üçün..)
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.