Lobya paşteti (foto-resept)

06 Kasım 2015
2 992
2
Lobya paşteti (foto-resept)
Lobya paşteti (foto-resept)

Tərkibi:

400 q qırmızı lobya
200 q qoz
3-4 diş sarımsaq
duz
qara istiot
üyüdülmüş keşniş toxumu
paprika
150 q yumşaldılmış yağ


Hazırlanması:

Lobyanı artlayıb yuyun, bir gecə soyuq suda saxlayın. Sabahı gün suyunu süzüb təzə su tökün, yumşalınca qaynadın.

Lobyanın qaynadığı sudan 1 stəkan ayırıb saxlayın. Qalanını süzün, gərək olmayacaq. Blenderdə lobya, qoz, ədviyyat, sarımsaq və duzu eynicinsli kütlə alınanadək xırdalayın. Əgər quru alınsa, ayırdığınız lobya suyundan az-az əlavə edin.

Alınan püreni qida plyonkasının üzərinə 1 sm qalınlıqda yayın. Üzərinə yumşaldılmış yağı bərabər şəkildə yayın. Plyonkanın köməyilə rulet kimi bükün. Çox möhkəm sıxmadan plyonkaya büküb soyuducuda 2 saat saxlayın.


Lobya paşteti (foto-resept)

Lobya paşteti (foto-resept)

Lobya paşteti (foto-resept)

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏYLƏR
  1. AleDa
    • AleDa
    • 11 Kasım 2015 13:47
    Cox dadlı gorunur.. Beyendım reseptı..
  2. Jessica
    Lobyanın bu qeder aşırı olduqu yemek sevmirem lobyanın dadı çox gelende beyenmirem teşekkürler
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.