Zeytunlu Qozlu Qurabiyələr

27 Kasım 2015
2 130
1
Zeytunlu Qozlu Qurabiyələr
Zeytunlu Qozlu Qurabiyələr

Zeytunlu Qozlu Qurabiyələr

Zeytunlu Qozlu Qurabiyələr

Təxminən 45 ədəd qurabiyə üçün

Xəmir üçün:

3 stəkan yarım un + bir az əlavə (lazım olsa)
Bir çimdik duz
2 çay qaşığı yarım qabartma tozu
1 stəkan duru yağ (tünd iyi olmayan hər hansı bir yağ – zeytun və ya qarğıdalı ola bilər)
125 qram kərə yağı – otaq hərarətində yumuşalmış
2 xörək qaşığı alma və yaxud üzüm sirkəsi
1 stəkan qatıq
1 stəkan xırda doğranmış (amma çox xırda deyil)qoz ləpəsi (şəkildəki kimi)
1 stəkan dənəsi çıxardılmış və halqavari doğranmış qara zeytun

Üstü üçün:

1 ədəd yumurtanın sarısı

Harızlanması:

Sobanı 190Cdək qızdırın. İri listin dibini azacıq yağlayın.
Orta ölçülü qabda un, duz və qabartma tozunu qarışdırın.

Zeytunlu Qozlu Qurabiyələr

İri qabda yağları, sirkə və qatığı qarışdırın. Qoz və zeytunu əlavə edib, yenidən qarışdırın.

Zeytunlu Qozlu Qurabiyələr

Unlu qarışığı da buraya əlavə edib, xəmir yoğurun. Xəmir ələ yapışırsa, bir az da un əlavə edib yoğurun. Alınan xəmir çox bərk olmamalı və ələ yapışmamalıdır.

Zeytunlu Qozlu Qurabiyələr

Xəmirdən qozdan bir qədər iri parçalar ayırıb, kündələyin.

Zeytunlu Qozlu Qurabiyələr

Topları listə düzün. Üstlərinə yumurta sarısı çəkin. Sobada qızaranadək, təxminən 40 dəqiqə bişirin. Süfrəyə verməzdən əvvəl soyudun.

Zeytunlu Qozlu Qurabiyələr


Zeytunlu Qozlu Qurabiyələr
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏYLƏR
  1. -Aydan-
    Dadlı və fərqli resapt üçün təşəkkürlər.
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.