Fincanda keks (foto-resept)
Tərkibi:
1 ədəd yumurta,
5 xörək qaşığı süd,
3 xörək qaşığı bitki yağı,
4 xörək qaşığı şəkər tozu,
2 xörək qaşığı kakao tozu,
4 xörək qaşığı un,
0.5 çay qaşığı soda.
Hazırlanması:
Yumurta ilə şəkər tozunu mikserlə yaxşıca qarışdırın. Üzərinə un və kakaonu əlavə etdikdən sonra yaxşıca qarışdırıb, bitki yağını və südü əlavə edin.
Xəmir alınana qədər yaxşıca həll edin. Hazırladığınız xəmiri 2 fincana əlavə edin.Yadda saxlayın ki, bu xəmir 250 ml tutumu olan fincanlara aiddir. Yüksək temperatura qədər qızmış sobaya 4 dəqiqəliyinə bişməyə qoyun. Bişib-bişmədiyini diş çöpü vasitəsilə tez-tez yoxlayın. Əgər diş çöpünə xəmir yapışmırsa, qurudursa deməli keks hazırdır. Sevdiklərinizlə birlikdə sizə nuş olsun.
Nuş olsun!