Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

28 Kasım 2015
1 971
0
Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)
Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Tərkibi:

4 toyuq filesi
3 yerkökü
300 q göbələk
1 baş soğan
100 ml qaymaq
300 q pendir
1 limonun şirəsi
25 q muskat cevizi
duz
istiot


Hazırlanması:


Toyuq ətini nazik şəridlərə doğrayın, dərin qaba yığın.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Limon şirəsi, duz, istiot, üyüdülmüş muskat cevizini qarışdırın, toyuğun üzərinə əlavə edib bir müddət saxlayın.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Yerkökünü qaynadın.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Soğanı xırda doğrayın.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Göbələyi yuyub doğrayın. Hazır doğranmış göbələkdən də istifadə edə bilərsiniz.

Soğanı bitki yağında qovurun.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Göbələyi əlavə edib qovurun.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Qaymaq əlavə edin.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Qarışdırıb tavanın qapağını örtün, bişirin.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

20 sm diametrli formanı bitki yağıyla yağlayın.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Ət tikələrini formanın dibinə və kənarlarına döşəyin.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Soyumuş göbələyi döşəyin.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Yerkökünü sürtgəcin iri gözündən keçirin.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Göbələyin üstündən yerkökünü döşəyin.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Ətin qalanını spiral formasında döşəyin.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

200 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirin. Piroqun şirəsi çox olacaq, ona görə 30 dəqiqə sonra bu şirəni süzün.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Ət tikələrinin birləşdiyi yerlərə pendir səpin.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Yenidən sobaya qoyun. Pendir əriyib qızarandan sonra çıxarın. 10 dəqiqə formada saxlayın. Sonra buluda çəkin.

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Ətli "qızılgül" piroqu (foto-resept)

Süfrəyə kartof püresi ilə verə bilərsiniz.


Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.