Qışa bibərləri təbii saxlamaq lazımdır
Qırmızı, ətli bolqar bibərləri seçilir, yuyulur, süfrənin üzərində suyu qurudulur, tumları təmizlənir və ət maşınından keçirilir. Hər bir kilo bibərə 1 stəkan duz qarışdırılır. Sonra bu hazır məhlulu steril şüşə qablara doldurulur.
Bunu qırmızı, yaşıl, acı bibərlərdən də hazırlamaq olar.
Həmçinin iplərə asıb günəşin altında da qurutmaq olar. Həmin qurudulmuş bibərləri üyüdüb toz halına salıb işlədilir.
Digər bir üsul bibərləri soyuducunun buz gözündə donduraraq qışa saxlanılır.
Sizə təqdim etdiyimiz üsullar məhsulıun tərkibindəki vitaminlərin məhv olmamasını qoruyur. Məhsulun təbii, natural qalmasını təmin edir.