Çuğundur püresi – Yüz dərdə faydalı
Orta əsrlərdə Şərqi Avropa və Balkan xalqlarının gündəlik qidalarında çuğundurun bol olması onları vəba epidemiyasından qorumuşdu.
Çuğundurun tərkibində fol turşusu, askorbin, beta karotun vardır.
Əgər həftədə 2 dəfə çuğundur yesəniz, qaraciyəriniz təmiz, bədən toksinlərdən azad olar.
Feat.Az medicina.az-a istinadən faydalı və asan çuğundur püresinin reseptini təqdim edir:
Lazımdır:
-Çuğundur -2 ədəd
-Süd - 2 xörək qaşığı
-Kərə yağı - 1 xörək qaşığı
-Un - 1 çay qaşığı
-Duz - zövqə görə
Hazırlanması:
-Çuğundur suda bişirilir, qabığı soyulur. Xırdagözlü sürtgəcdən keçirilir.
-Sous hazırlanır: Un yağda qarışdırılır. Daha sonra ilıq süddə açılaraq, od üzərində 5 dəqiqə saxlanılır.
-Çuğundur kütləsini bu sousla qarışdırıb, duzlayıb, bir az soyuducuda saxlayın.
-Süfrəyə verəndə üzərinə xama qoya bilərsiz.