Panna Cotta hazırlanması
Panna Cotta hazırlanması
Vəsaitlər:
Yarım kilo süd
2,5 stəkan krem
Yarım stəkan şəkər tozu
Beş yarpaq jelatin
1,5 çay qaşığı vanil
Çiyələk.
Hazırlanması:
Kiçik bir kasaya südü qoyun və jelatin tozunu içinə qatıb, kənara qoyun.
Bir qazanda krem və şəkəri qarışdırıb, orta atəşdə istilədin.
Gözəlcə qaynadın və diqqət edin, krem tez qabarıb daşa bilər.
İçinə jelatini qatıb, həll olunana qədər qarışdırın.
Oddan alıb, içinə vanili qatın. Jelatin əriyincə, bir qaba bu qarışığı tökün.
Bir az soyuduqdan sonra soyuducuya qoyun. Jele halına gələnə qədər soyuducuda qalsın qalsın.
Qablardan çıxarıb, xidmət edin.
Nuş olsun!