Yaponsayağı pizza-Okonomiyaki
Xəmir üçün lazım olan ərzaqlar:
150 qr. un
50 ml. süd
1 yumurta
1 ədəd qabartma tozu
Unla yumurtanı çalıb südü əlavə edin
Yaxşı qarışdırıb ,su əlavə edin. Elə etmək lazımdır ki xəmir blinçik xəmirindən qatı olsun.
Xəmiri 1 saat soyuducuda saxlayın.
İçlik üçün lazım olan ərzaqlar:
1 yumurta
100 qr. incə doğranmış kələm
100 гр. qaynanmış vərməşil
20 qr. çipsi
Göyərti(soğan, şüyüd, cəfəri)
100 qr. nazik doğranmış hər hansı ət növü
Mayonez, ketçup
Hər hansı turşa şirin sous (hazır da olar)
Aqedama (Tenkasu)-Bunun hazırlanma qaydasını göstəririk...
Tavaya maye bitki yağı töküb qızdırırıq.Hazır xəmirdən damla şəklində töküb, qızardırıq..
Hazırlanması:
Soyuducudakı xəmiri çıxarıb yarısını tavaya dairəvi formada tökün.
Bir tərəfi az qızarandan sonra çiy tərəfinə kələmi duzlayıb ,istotlayıb yerləşdirin.
Sonra hazırladığımız Aqedama (Tenkasu)-ları və çipsiləri yığın.
Üzərinə göyərtinin yarısını səpin.
Əti yerləşdirin.
Üzərinə qalan xəmiri tökün
Ehtiyatla çevirin.5-6 dəqiqə bişirin.
Başqa tavada vərməşilləri hazırlayın.Qaynanmış vərməşilləri yağda azca qovurun ketçup,sous,duz ,istiot əlavə edin.
Vərməşilləri hazırladığınız xəmir ölçüsündə dairəvi formaya salın.
Hazırladığınız blinləri içliyi ilə birlikdə ehtiyatla vərməşillərin üzərinə yerləşdirin.
Yumurtanı çırpıb dairəvi forma verməklə bişirin.Embarassed
Bişmiş dairəvi yumurtanı , üstdən yerləşdirin.Smile
Yumurtanın üzərinə sous gəzdirin.
Sonda isə mayonezlə bəzəyin.
Qalan göyərtini səpib yeməyi serviz qabına qoyun.(Ehtiyatla edin ki, dağılmasın)
Nuş olsun!
150 qr. un
50 ml. süd
1 yumurta
1 ədəd qabartma tozu
Unla yumurtanı çalıb südü əlavə edin
Yaxşı qarışdırıb ,su əlavə edin. Elə etmək lazımdır ki xəmir blinçik xəmirindən qatı olsun.
Xəmiri 1 saat soyuducuda saxlayın.
İçlik üçün lazım olan ərzaqlar:
1 yumurta
100 qr. incə doğranmış kələm
100 гр. qaynanmış vərməşil
20 qr. çipsi
Göyərti(soğan, şüyüd, cəfəri)
100 qr. nazik doğranmış hər hansı ət növü
Mayonez, ketçup
Hər hansı turşa şirin sous (hazır da olar)
Aqedama (Tenkasu)-Bunun hazırlanma qaydasını göstəririk...
Tavaya maye bitki yağı töküb qızdırırıq.Hazır xəmirdən damla şəklində töküb, qızardırıq..
Hazırlanması:
Soyuducudakı xəmiri çıxarıb yarısını tavaya dairəvi formada tökün.
Bir tərəfi az qızarandan sonra çiy tərəfinə kələmi duzlayıb ,istotlayıb yerləşdirin.
Sonra hazırladığımız Aqedama (Tenkasu)-ları və çipsiləri yığın.
Üzərinə göyərtinin yarısını səpin.
Əti yerləşdirin.
Üzərinə qalan xəmiri tökün
Ehtiyatla çevirin.5-6 dəqiqə bişirin.
Başqa tavada vərməşilləri hazırlayın.Qaynanmış vərməşilləri yağda azca qovurun ketçup,sous,duz ,istiot əlavə edin.
Vərməşilləri hazırladığınız xəmir ölçüsündə dairəvi formaya salın.
Hazırladığınız blinləri içliyi ilə birlikdə ehtiyatla vərməşillərin üzərinə yerləşdirin.
Yumurtanı çırpıb dairəvi forma verməklə bişirin.Embarassed
Bişmiş dairəvi yumurtanı , üstdən yerləşdirin.Smile
Yumurtanın üzərinə sous gəzdirin.
Sonda isə mayonezlə bəzəyin.
Qalan göyərtini səpib yeməyi serviz qabına qoyun.(Ehtiyatla edin ki, dağılmasın)
Nuş olsun!