Çərkəz şirniyyatı

17 Ekim 2015
1 205
0
Çərkəz şirniyyatı
Çərkəz şirniyyatı
Çərkəz şirniyyatı
Çərkəz Şirniyyatı

Xəmir üçün:

3 su stəkanı un
100 qram otaq istiliyində marqarin
2 şorba qaşığı qatıq
1 çay stəkanı manna yarması
20 qram yaş maya
2 ədəd yumurta
1 ədəd portağalın rəndələnilmiş qabığı
1 çay qaşığı duz
Kifayət qədər su
Xəmirlərin üzərinə sürmək üçün:
1 ədəd yumurta sarısı


İç vəsaiti üçün:

1 su stəkanı döyülmüş qoz
1 çay stəkanı kokos
1 çay stəkanı toz fıstıq
Bir yarım su stəkanı pudra şəkəri
7 ədəd yumurtanın ağı


Qızartmaq üçün:
Duru yağ

Şərbəti üçün:

2 kq şəkər tozu
1 litr su
Yarım limonun suyu


Üzərinə:

Püstə

Hazırlanması

Əvvəlcə bütün daxili vəsaiti yaxşıca qarışdırıb, bir kənara alın. Şərbəti üçün şəkər tozu və suyu qaynadın. Limon suyunu əlavə edib, daha qaynadın və soyumağa buraxın. Xəmir üçün unu dəzgahın üzərinə ələyin və ortasını hovuz şəklində açın. Ortasına marqarin, qatıq, manna yarması, maya, yumurta, rəndələnmiş portağal qabığı və duz əlavə edin. Un xaric bütün vəsaiti qarışdırın. Daha sonra kənarlardakı unu ortaya alın və su əlavəsiylə birlikdə qulaq məməsi yumşaqlığında bir xəmir əldə edənə qədər yoğurun. Xəmirin üstünü nəmli bir bezlə örtərək 15 dəqiqə istirahət etdirin. Mərdanə köməyiylə xəmiri 3 mm qalınlığında açın. Üzərinə yumurta sarısı sürtün. Hazırladığınız içtən 1 barmaq qalınlığında uzun zolaqlar edin. 1 ədəd şeridi, açılmış xəmirin kənarına qoyub, rulet kimi bükün və kəsin. İçlik və xəmir bitənə qədər davam edin. İçi uzun xəmirləri baş barmaq uzunluğunda kəsin. Çox qızğın olmayan duru yağda önlü arxalı qızardın. Bir süzgəc köməyiylə şirinləri yağdan alın və soyuq şərbətin içinə atın. 15 dəqiqə şərbəttə gözlətdikdən sonra qaba alın. Püstə ilə bəzəyib, xidmət edin.
Nuş olsun

Çərkəz şirniyyatı
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.