Qəhvəli yüngül tramisu
Qəhvəli yüngül tramisu
Vəsaitlər:
1 ədəd 2 mərtəbəli qəhvəli tramisu keksi
1 ədəd yumurta
1 su stəkanı un
1 paket labne pendiri
2,5 su stəkanı süd
1 su stəkanı toz şəkər
Keksi islatmaq üçün:
1 su stəkanı isti su
2 şorba qaşığı toz şəkər
Hazırlanması:
Süd, yumurta, un və toz şəkəri geniş bir kasaya alaraq tel çırpıcıyla ocağın üstündə pudinq konsistensiyasına gələnə qədər qarıştırın.Krem göz göz olmağa başlayınca ocağın altını bağlayıb labne pendirindən əlavə edin və kremi hamar olana qədər çırpma teliylə qarıştırın.tam hala gələn kremi soyumağa qoyun.Qəhvəli tramisu Keksinin bir qatını düz qaba alın.İsti su və toz şəkəri qarışdırıb yarısıyla keksi islatın.İstəsəniz tramisu keksini şəkərli su yerinə şəkərli süd ilə də islada bilərsiniz.Kremin yarısını isladılmış keksin üzərinə sürtün digər yarısını da şəkərli suyun qalanıyla islatdıqdan sonra üzərinə örtün.Qalan kremi də keksin üzərinə vurun.Kakaoyu bir ələk vasitəsilə tramisunun üzərinə əlavə edib soyuducuda saxlayın.