Tbilisi Xaçapurisi – Ən Sadə Resept (Tavada)

12 Ağustos 2016
2 783
0
Tbilisi Xaçapurisi – Ən Sadə Resept (Tavada)
Tbilisi Xaçapurisi – Ən Sadə Resept (Tavada)

Ərzaqlar:

( 9 ədəd üçün). Qatıq – 1 st.
Yumurta – 2 ədəd
Şəkər tozu – 1 ç.q.
Duz – 1 ç.q.
Soda – 0,5 ç.q.
Un – 2 st. (3 st.)
Bitki yağı – 1 st.
Bərk pendir – 400 qr.
Kərə yağı – 50 qr.

Hazırlanması:
Qatığa 1 yumurta, duz, şəkər tozu, bitki yağı tökülür, yaxşıca qarışdırılır. Unu ələyirik, sodanı vurub, unu qatıqlı kütlənin üzərinə tökürük. Xəmir yoğururuq. Yumşaq xəmir alınana kimi lazım olsa daha bir stəkan un da hissə-hissə tökürük. Xəmir azca ələ yapışan olacaq. Üzərini örtürük və dincə qoyuruq. Pendiri sürtgəcdən keçiririk. Üzərinə 1 yumurta vurub, qarışdırırıq.
Xəmiri kolbasa formasına salırıq və 9 bərabər hissəyə bölürük. Onları bir-bir yayırıq. (qalınlığı təxminən 1sm. olmaqla). Mərkəzinə pendirli içliyi qoyuruq. Kənarlarını gətirib mərkəzdə bağlayırıq, yastılayırıq.
Xaçapurini tavada yağsız – hər iki üzünü qızardırıq. Yaxşı olar ki, qapağı bağlı halda bişirəsiniz. Hazır olan kimi kərə yağı sürtüb süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.