Soğan doğrayarkən Gözlərin Yaşarmaması üçün Ən Təsirli Üsul

25 yanvar 2017
1 523
0
Soğan doğrayarkən Gözlərin Yaşarmaması üçün Ən Təsirli Üsul
Demək olar ki, hər yeməyin olmazsa olmaz vəsaitlərindən biri olan soğanı doğrayarkən ağlamamaq üçün bu üsulları istifadə edə bilərsiniz.

Soğan doğrayarkən gözlərin yaşarmaması mümkündür. Haradasa bütün yeməklərin əsas vəsaitləri arasında iştirak edən soğanı doğramaq qadınlar üçün bir xeyli çətinlikli olur. Çünki içərisindəki bəzi maddələr göz yanmasına gətirib çıxarır. Yaxşı soğan doğrayarkən ağlamamaq mümkündürmü?

Buyurun, soğan doğrayarkən etməniz lazım olanlar:

Soğan doğrayarkən gözlərin yaşlanmasının qarşısını almaq üçün, dodaqlar arasında bir limon dilimi, dişlər arasında bir kəsmə şəkər və ya dörddə bir dilim çörək saxlaya bilərsiniz. Bu üsul sayəsində soğan doğrayarkən yaranan göz yaşarmasının önünə keçə bilərsiniz.

Digər bir üsul isə, soğanın doğranılmasına təpəsindən başlanılması və orta hissəsinin ən sona saxlanılması və ya soğanın doğramadan əvvəl yarım saat soyuducuda tutulmasıdır.
Şərh Yaz