Ballı-xamalı Tort Resepti

Ballı-xamalı Tort Resepti
TƏRKİBİ:

Xəmir üçün:
Bal – 2 xörək qaşığı

Kərə yağı – 2 xörək qaşığı

Yumurta – 2 ədəd

Soda – 2 çay qaşığı

Şəkər tozu – 1 stəkan

Un – 4 stəkan

Krem üçün:
Xama (70-100 qram ) – 1 banka

Şəkər tozu – 1 banka

HAZIRLANMASI:

Xəmir üçün tələb olunan ərzaqları (undan başqa) qarışdırıb su buxarına qoyun. Eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın, sonra, ehmalca 2 stəkan un əlavə edib, qaynara düşənə yaxın ocaqdan götürün. Daha sonra qarışdıra – qarışdıra soyudun.

Masanın, yaxud çörək taxtasının üzərinə qalan unu səpib kütləni üstünə əlavə edin. Xəmir yoğurun və onu 6 bərabər hissəyə bölün.

Xama ilə şəkər tozunu çalın. Korjların arasına və üstünə çəkin. Tortun üzərini biskvit qırıntıları ilə bəzəyin. Bir neçə saat özünü tutması üçün saxlayın.

NUŞ OLSUN!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.