Ballı Piroq Resepti

Ballı Piroq Resepti
ƏRKİBİ:

Duru yağ – 3/4 stəkan

Su – 1/2 stəkan

İstənilən növ mürəbbə – 4 qaşıq

Şəkər tozu – 3/4 stəkan

Vanil – 1 paket

Bal – 4 çay qaşığı

Yumurta – 3 ədəd

Un – 1 + 2/3 stəkan

Qabartma tozu – 1 paket

Kakao tozu – 1 çay qaşığı

Soda – 1 çay qaşığı


HAZIRLANMASI:

Balaca qazanda su və yağ qaynadılır. Böyük qabda mürəbbə, bal, şəkər tozu qarışdırılır. Üzərinə qaynadılmış su və yağ qarışığı əlavə olunur. Bir az soyudulur.
Qarışığa vanil, yumurta əlavə olunur və çalınır.
Sonda un, qabartma tozu, kakao və soda əlavə olunur. Hamısı birlikdə yaxşı – yaxşı qarışdırılır.
Forma yağlanır və qarışığın içinə əlavə olunur. Əvvəlcədən qızdırılmış sobada 170 dərəcədə 50-55 dəqiqəyə hazır olur. Çöplə yoxlamaq lazımdır, quru çıxarsa, bişmişdir.
Bəzək üçün 3 çay qaşığı şəkər tozunu 1 çay qaşığı su ilə qarışdırıb piroqun üzərinə aşağıdakı kimi əlavə etmək olar.


NUŞ OLSUN!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.